Mihin kaikkiin vaivoihin villiyrtit auttavat?

kuusenoksa, jolla nuoria kuusenkerkkiä

Kuppi kuusenkerkkäteetä vastaa C-vitamiinipitoisuudeltaan kuutta appelsiinia.

HUOMAUTUS: Villiyrttien käyttö erilaisten vaivojen hoitoon sopii ainoastaan perusterveille aikuisille. Jos kärsit pitkäaikaissairauksista tai sinulla on pitkäaikaislääkitys, konsultoi lääkäriäsi ennen hoitojen kokeilua.

Mistä luonnontuotteista saa vitamiineja?

Kuppi kuusenkerkkäteetä vastaa C-vitamiinipitoisuudeltaan noin kuutta appelsiinia. Perinteisten marjojen lisäksi vitamiineja on hurjia määriä mm. nokkosessa, väinönputkessa ja pakurissa.

Marjoja voi käyttää melkolailla surutta niin paljon kuin napa vetää, mutta nokkosen, väinönputken ja pakurin osalta on syytä aloittaa kevyesti: kyse on erittäin voimakkaista luonnonyrteistä, joiden käyttämisestä saattaa tulla myös epämieluisia sivuvaikutuksia.

Mitkä luonnontuotteet lievittävät kipua?

Kipua lievittäviä luonnontuotteita ovat mm. mesiangervo, paju, mintut, nokkonen, kamomilla, lehmus, siankärsämö, väinönputki, kuismat ja valeriaana. Osa näistä ovat lääkeaineluettelossa, eli ne katsotaan rohdosyrteiksi. Tämä kertoo sen, että yrtit ovat erittäin voimakkaita, ja niillä voi olla yllättäviä rinnakkaisvaikutuksia mm. lääkkeiden kanssa.

Näillä kasveilla kipua voi lievittää sekä yrttipuurohauteilla paikallisesti, että yrttiteenä sisäisesti. Näistä kaikki ovat voimakkaiksi luettavia yrttejä, joiden käytön aloittamisessa kannattaa olla varovainen.

Mitkä villiyrtit auttavat kuukautiskipuihin?

Nämä yrtit voivat auttaa myös liialliseen kuukautisvuotoon: kamomilla, kanerva, kumina, mesiangervo, pajut, poimulehti, siankärsämö, vadelma, valkopeippi, väinönputki, nokkonen, peltokorte, pihatatar. Näistä kanerva, mesiangervo, paju, siankärsämö, väinönputki ja nokkonen ovat erittäin voimakkaita rohdosyrttejä. Lisäksi peltokortetta ja pihatataria kannattaa käyttää harkiten, mutta kamomillaa, poimulehteä, vadelmaa ja valkopeippiä voi käyttää aika huoletta.

Onko vaihdevuosiin auttavia villiyrttejä?

Estrogeenin vähenemisen aiheuttamiin vaivoihin voi löytää helpotusta esimerkiksi kanervasta, kuismista, kuminasta, mustaherukasta, orapihlajasta, poimulehdestä, puna-apilasta, puolukasta, siankärsämöstä ja valkopeipistä.

Näistä osaa lisää estrogeenin tuotantoa, ja esimerkiksi puna-apila voi olla hengenvaarallinen sikiölle, mikäli puna-apilaa nauttii raskaana ollessa.

Mitkä villiyrtit auttavat flunssan oireisiin?

Flunssan oireisiin auttavat mm. ahomansikka, mustaherukka, kuusi, mänty, mesiangervo, mustikka, mintut, ruusut, siankärsämö, vadelma ja väinönputki. Havuja höyryhengittämällä voi helpottaa hengitystieoireita, ja mesiangervo, mintut ja siankärsämö voivat helpottaa kipuja ja kuumetta.

Väinönputki on listalla suuren vitamiinimääränsä vuoksi. Väinönputken on uskottu olevan kaiken parantava superyrtti. Kuusenkerkästä saa valmistettua teen lisäksi esimerkiksi kuusenkerkkälattea, joka on todella herkullista ja helppo tehdä. Kiehauta vain kuusenkerkkiä maidossa, lisää vähän vaniljasokeria ja hunajaa. Siivilöi kerkät pois ja nauti.

Haluaisitko sinä oppia lisää villiyrttien ja luonnon raaka-aineiden hyödyntämistä?

Olen lanseerannut saataville Mielikin Metsä-nimisen villiyrttien ja luonnontuotteiden verkkokurssin, jossa syväsukellan yhdessä kanssasi läpi 50 eri luonnosta kerättävää raaka-ainetta.

  • Kurssin voit aloittaa koska tahansa ja kurssilla opit villiyrttien hyödyntämisen lisäksi toimimaan luontoarvoja edistävästi ja kestävästi

  • Kurssin tukimateriaaleja päivitetään jatkuvasti ajantasaisiksi, joten sinulla on yhdellä maksulla ikuisesti pääsy kurssialueelle myös päivittyvien tietojen osalta

Tutustu tästä lisää villiyrttikurssin sisältöön.

Kouluttajana osaamiseeni voit tutustua lisää tästä luonnontuoteneuvojan palveluiden sivulta.

Edellinen
Edellinen

Pelastavatko sienet maailman?

Seuraava
Seuraava

Sienten käyttö kosmetiikassa - tulevaisuuden mahdollisuudet